29. dec, 2021

Coronaresande

Anländer Linköping långt före gryningen. Enligt instruktionerna måste jag vara på plats minst 90 min före avgång, verkar lite överjobbat på en så liten flygplats tänker jag, men eftersom jag gillar att vara ute i god tid så känns det ok. Har sovit några timmar efter att ha ägnat dagen innan åt att fixa covid-pass, plus antigentest plus ha fyllt i hälsoförsäkran på KLM:s sida. Har läst på italienska ambassadens sida vad som krävs och känner mig rätt duktig, där jag står först i den korta kön till incheckningen.

-Och så behöver jag ditt PLF dokument också, säger incheckningsdamen efter att ha bläddrat igenom Bunten med digra intyg.

- ???

Snopet får jag kliva ur kön och börja fylla i detta dokument också. Minst tio sidor. Var bor du, vart ska du, flygplansnummer , stolsnummer, exakt tid för avgång, landning, vilken flygplats mellanlandar du på, exakt tid, adress hemma, adress dit du ska , nationalitet, närmast anhörig…och tusen frågor till. Jag börjar svettas. Tiden går. Efter att nästan ha fyllt i dokumentet färdigt, försvinner all text efter en oförsiktig klickning, och jag får börja om…

Önskar nu att jag av Moder Natur utrustats med ett något större tålamod, för nu är jag nära någon sorts sammanbrott. Ska jag hinna med det f-e planet?

Runt omkring mig sitter många som sliter med samma uppgift, hör jag genom stressdimmorna.

- Vadå adress? Vad menar dom? Vad har du skrivit?

När jag nästan givit upp hoppet om min resa, lyckas jag äntligen fylla i allt rätt, och som genom ett under får jag den eftertraktade koden i min mail.

Stolt äntrar jag planet till slut, känner att jag borde få en bragdmedalj.

Hoppas resten av resan går lite smidigare, och att det förbenade viruset drar vidare och låter oss få tillbaka friheten igen!

Heja!

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan