5. okt, 2021

Lissabon

Resa igen efter två år i coronaisolering. Känns nästan som första gången för lääänge sen..Fast munskyddet tar bort en del av tjusningen förstås. Portugal, vackra ljusa Lissabon, landet och kusten runtomkring. Stolt historia, sjöfarare och upptäckare, många gamla byggnader och monument och minnen av både den förödande jordbävningen 1755 som den livgivande oblodiga Nejlikerevolutionen 1974 som gav landet demokrati. Atlantkusten, ett hav värt namnet, stora fartyg i diset, svävande som Flygande Holländaren. Höstblommande träd, korkekar och portvin. Mörka skyar med regnbåge ibland, men mest sol och värme. Europas västligaste punkt. Mycket har vi upplevt och lärt, att resa är att lära. Njutbart.

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan