12. jun, 2020

Hur var det nu med corona?

Kanske har man blivit gaggig på gamla dar, men visst hade vi nyss ett elakt virus som nafsade oss i hälarna? Vi fick veta att särskilt vi med några år på nacken skulle akta oss, inte sitta för nära, tvätta händerna ofta och noga. Om ej tvål och vatten så iallafall handsprit, åtminstone numera när man kan få tag i handsprit igen.
Eftersom jag är rädd om lilla livhanken så har jag försökt följa alla råd, och blev därför lite tveksam när jag fick en återbudstid till ortopedmottagningen för att planera eventuell framtida operation. Fick lite dåliga vibbar av tanken på att ge sig in i sjukhusvärlden just nu, men tänkte ändå att ”va tusan, nu måste de väl ha koll och jag behöver verkligen få hjälp med ryggen”
Vid entrén ska man anmäla sig, där finns en lucka och text på golvet ”Håll omtänksamt avstånd” Jaha, det var ju bra, men ungefär vad betyder omtänksamt avstånd? Är det en meter? Två meter? Eller en omtänksam kram?
Sen finns en självanmälan med pekplatta. Hmm, där kladdar ju alla, ska man våga sig på den? Tittar efter handsprit, det måste ju finnas intill? Nähä, inte det? Får väl chansa.
Letar rätt på ortopedmottagningen, studsar lite när jag kommer till väntrummet. Proppfullt. På restauranger kryssar de ju vartannat säte, men inte här. Börjar känna mig rätt dum, kanske det här med Corona inte gäller längre? Eller kanske inte inne på sjukhuset iallafall?
Hittar en stol som finns ett bit ifrån iallafall, det finns tre sådana, trots allt, vid korridoren där personal passerar hela tiden. Men ändå.
Ingen handsprit härinne heller , noterar jag innan jag blir uppropad.
Efteråt skyndar jag iväg, kryssande mellan folk som finns överallt, och inte verkar dra sig för att komma nära. Jag drar en suck av lättnad när jag kommer ut i friska luften till slut.
Efter besöket gör vi en liten utflykt och kikar på en gammal historisk kyrka bland annat. Vi är välkomna in, och det första jag ser är en rejäl handspritsflaska som erbjuds oss besökare.
Kyrkan-sjukvården, ett-noll, tänker jag. Eller också har inte kyrkfolket heller fattat att coronatiderna verkar vara över nu.

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan