29. jun, 2018

Carpe diem

Sitter vid stranden av en skogssjö, på de grå klipporna intill. Fötterna i vattnet, inte särskilt kallt, tycker inte ens badkrukan Bitte. Inne i den lilla viken är det bruna vattnet stilla och blankt,krusas bara ibland av en snabb vindil. Som en rynkning av pannan bara. Trollsländorna och några små fjärilar studsar runt ytan, skapar små miniringar när de kysser det blanka. Funderar över vad de gör egentligen? Speglar sig? Dricker vatten? Retas med små och stora fiskar som simmar därunder? En groda modell större hoppar i vattnet och hinner precis undan en nyfiken valpnos.
De gröna löven vid kanten skapar mörka skuggor i vattnet, tills den nyfikna valpen plaskar i och rör upp de perfekta små vågorna.
På grillen fräser korvar och i nacken bränner solen. Det är härligt att bara vara och njuta av dagen. Carpe diem.

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan