23. maj, 2018

Idle speculations from Miami

Palmer är nog det vanligaste trädet i Miami, som lindar i Norrköping och björkar i Umeå. Det blev ingen överraskning, det hade jag nog gissat på om någon frågat mig innan. 
Desto mer förvånad blev jag när jag insåg att i Miami är spanska förstaspråket, inte engelska. Finns till och med en hel del invånare som inte ens förstår engelska.Och de som pratar engelska använder en mycket svårbegriplig variant.
Och att tre fjärdedelar av stadens befolkning är ättlingar till Kubaflyktingar var också en nyhet även om jag visste att de fanns.
”Sunshine state” kallar de sig för, men det får vi klaga på nånstans, för det har regnat mest hela tiden sen vi kom hit. Lite regn, mer regn och JÄTTEMYCKET regn så hela gatorna höll på att spolas bort. Fast det var ju i Key West, men ändå. 
Hotellet är ett modernt ett, nog inte i första hand tänkt för oldies, utan för festglada ungdomar. I hissen kan man möta en Hovmästarrobot som ser ut som en dammsugare med välknuten fluga, och artigt upplyser om att den är på Delivery. Den lämnar saker man beställt till rummen, som toapapper och handdukar och sånt, och viftar på hela sig av glädje när man ger den beröm.
Frukostens baconmeny eller pannkaksmeny serveras sönderhackat i en pappburk, hmm. Den nya tidens människor kanske inte hinner tugga så mycket.
Bil är ett nödvändigt tillbehör om man bor på detta hotell, eller var man än bor för den delen. Det finns helt enkelt ingen plats för gående och cyklar och sånt, utan hotellets shuttlebuss kör oss till flygplats och shoppingmall om vi vill.
Mycket trafik i stan då förstås. Och långa köer.
En fin stad dock , med underbar beach mitt i stan , sand som potatismjöl. Lilla Havanna, en stadsdel som ser ut just som man tänker sig Havanna, men rikare, med fler affärer och restauranger, andra stadsdelar med målade murar, konst, grönområden, skyskrapor, småhus och allt man kan drömma om.
Nu är konferensen över, vi har också turistat färdigt här och drar till New Orleans idag. Rapport därifrån kommer i sinom tid.

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan