31. dec, 2011

Välkommen 2012

"Many people look forward to the New Year for a new start on old habits" eller "Många människor ser fram emot nyåret för att få en ny start på gamla vanor".

Är väldigt förtjust i ordspråk och andra kluriga tankar om livet uttryckta på finurliga sätt som får en att tänka. Hittade detta på www.livet.se

Satt sen  och reflekterade över året som gått, och framför allt kanske om hösten som var tung , både arbetsmässigt och på en del andra sätt. Och som vanligt, vid denna tid på året, när man vilat upp sig lite mentalt, så är man (jag) redo att tro på framtiden igen.

Jo, nu på nya året, DÅ ska jag ta itu med livet! Jag ser framför mig hur jag arbetar lagom mycket, kan strecka dagar att jobba hemifrån med att läsa och skriva (ett råd som jag ger "mina" chefer som jag är chef över, och som en del av dem faktiskt följer och säger att det är jättebra!) Jag ser också för mig hur lugn och trevlig och inte alls irriterad och upphetsad jag nu kommer att vara, och hur vänliga kloka råd jag ska ge folk runt mig, som de tar emot med stor tacksamhet..

Jag kommer att äta och motionera lagom mycket, kramas mycket med mannen, träffa sönerna ofta och träna min hund i alla möjliga färdigheter. Jag kommer att lära mig mycket nytt och känna mig glad och pigg! Kanske rentav bli lite yngre på kuppen.

På liknande vis har jag tänkt många år, och sen har de gamla vanorna tagit ny fart. Har lärt mig av Bill Martin, min kloke vägledare, att det finns inget som sitter fast så hårt som ens mentala bilder och vanor, och vill man förändra dem så måste man VERKLIGEN jobba på det och vilja det på riktigt.

Så jag kanske borde hitta något av allt detta önskvärda som jag verkligen kan börja med, och sen träna på det var dag tills det BLIR ett nytt sätt att leva. Vi får se! Jag börjar att jobba på den tanken iallafall! Det får bli mitt nyårslöfte!

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan