15. nov, 2017

Idle speculations at a poolside😎😎😎

Det finns tre stora pooler pĂ„ vĂ„r fina semesteranlĂ€ggning utanför Marrakech, dĂ€r vi ska vila ut efter alla Ă€ventyr. All inclusive-har jag aldrig varit med om förut, men det betyder att man kan trycka i sig obegrĂ€nsat med mat och dryck utan att ta fram plĂ„nboken varje gĂ„ng. Betalt innan har vi förstĂ„s gjort, men det KÄNNS som gratis och rĂ€tt lyxigt att bara peka pĂ„ vinflaskorna. Stor buffĂ© med massor av mat bĂ„de morgon, middag och kvĂ€ll.
PĂ„ dagarna ska man ligga pĂ„ vita plastliggstolar runt poolerna. En del som kan det hĂ€r, Ă€r ute tidigt pĂ„ morgonen och markerar bĂ€sta stolarna med sina handdukar, och sen ligger de dĂ€r och trycker hela dagarna. 
Jag beslutar mig för att prova, och lyckas hitta en ledig stol efter viss möda. Har med mig bok och handduk och solglasögon, rÀtt proffsigt om jag fÄr sÀga det sjÀlv.
LĂ€ser en kvart, lite svĂ„rt med solen i ögonen. Och sen domnar bakdelen lite, sĂ„ jag skruvar mig hit och dit. Ont i ryggen fĂ„r man ju ocksĂ„, sĂ„ jag hittar en tröja som jag knölar ihop och placerar bakom ryggen. Nu dĂ„! 
Lyckas lĂ€sa en kvart till. 
Runt mig ligger folk blickstilla i sina stolar, en del som stora valar uppflutna pÄ land, andra lite benigare. Undrar hur de gör? De kanske har tagit nÄt medel som gör dem medvetslösa nÄgra timmar?
Plötsligt börjar hĂ€ftig musik strömma ur högtalarna vid en av bassĂ€ngerna. Tar det som ursĂ€kt att slippa stolen en stund och gĂ„r för att se vad som stĂ„r pĂ„. 
Vattengympa! Det Àr den franska delegationen som intagit poolen och skumpar upp och ner i vattnet till taktfasta tillrop frÄn en entusiastisk ledare. Inte visste jag att fransmÀn hade sÄna böjelser. Jag trodde de mest satt pÄ rökiga caféer och tittade svÄrmodigt pÄ varann.
Jag Ă„tergĂ„r till stolen och boken en stund till. Tittar pĂ„ klockan, nu mĂ„ste jag vĂ€l ha legat hĂ€r flera timmar! NĂ€hĂ€, bara en timme, hjĂ€lp! 
Inser att jag nog inte Àr sÄ bra pÄ det hÀr med badliv, och börjar fundera pÄ om vi kanske borde Äka pÄ nÄgon utflykt istÀllet imorgon.

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt Är frÄn Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite pÄ Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mÄr bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att lĂ€sa om uppvĂ€xten pĂ„ Vasagatan. Jag bodde sjĂ€lv i nr 13 pĂ„ 60-talet och log igenkĂ€nnande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den hÀr sidan