24. sep, 2017

Besök i framtiden?

Varit på besök i framtiden, eller kanske nutiden egentligen, eftersom man redan nu kan flytta in och bo där. I Vallastaden i Linköping, som idag avslutade den bomässa de haft i tre veckor. Spännande och fint, en trevlig "småstadskänsla" på tysta gator, med vackra mönster och odlingslotter utanför. Alla boende ska ha ett eget fruktträd, tror jag de sa, låter fint. Och mossor och lavar som tak är trevligt.Husen är verkligen annorlunda och olika varandra. 
En del vackra i mina gammalmodiga ögon, en del mindre vackra. Korrugerad plåt som husvägg tycker inte gammelögonen om. Och inte eternitväggar heller. Men varma träfasader och rutiga hus, och hus med tavelramar runt fönstren är kul.
Man får titta in i en massa lägenheter också. Beige och grått verkar vara framtidsfärger, hmm. Och många smala trappor i trevåningsradhus. Undrar hur de fick upp möblerna?funderar praktiske Bengt, som minns hur vi slitit med soffor och orglar i vår egen dubbelt så breda trappa. Och vi två gamla saksamlare inser att vi nog aldrig kan flytta in i ett sånt här hus, inte utan att vi får slänga bort alla våra böcker, möbler, tavlor, mattor och sjutusen krukväxter. Väggar och förråd verkar vara omodernt i framtiden. Och det är ju förstås böcker också, iallafall såna med pärmar. 
Men det är väl så att en sån här stad är nog inte till för oss precis, det finns säkert andra som passar bättre där än vi gör. Bengt provar att sova i en supermodern stol, men det går inte så bra, det heller.
Men spännande är det, och ett toppenprojekt av Linköping, att släppa fram kreativiteten så här. Heja!

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan