18. maj, 2017

Text

Ut på vanliga morgonrundan med Blossa. Solen skiner, så jag lämnar modigt mössan hemma. 
Vandrar iväg genom den skira grönskan, idag förgylld av morgonsolen. Känner med viss förvåning att luften är alldeles ljum, ja, kan nästan kallas varm. 
Knäpper upp jackan lite försiktigt och spanar med vårögon runt mig. Något har hänt, sen igår bara. I slånbärssnåren stämmer näktergalen upp sin vårkonsert, med ny kraft i stämman, och det vill inte säga lite. Den där fågeln måste ha nån inbyggd högtalaranläggning under det grå skjortbröstet. När jag pausar en stund vid skjutbanan drar göken igång också, med ivrigt kokoande. 
Vad är det nu för väderstreck? Efter en stunds funderande beslutar jag mig för att det nog är öster. Östergök-tröstergök, blir väl bra. Väster kan det inte vara, även om det vore ännu bättre, västergök-bästergök. Norr och söder bestämmer jag mig för att det INTE kan vara. Norrgök-sorggök, södergök-dödergök. Brrr. Dumma gamla ramsor faktiskt😬Jag trampar vidare genom skogen och förbi fälten. Ser liljekonvaljernas smala gröna spjut nästan fräsa upp genom fjolårslöven, och på fälten har plötsligt miljarder maskrosor fått färg. Som en invasionsarmé av gula solar, men svårt att ogilla dem så här just nu, när de förstärker solskenet så vackert. 
När jag nästan är hemma har jackan åkt av, svetten klibbar i pannan och på väg in ser jag att min rododendron, som länge envist slutit sina knoppar och hängt med bladen i kylan, nu vågat sig på att veckla ut de första vackra kronbladen. Underbart! "The heat is on" !

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan