11. jan, 2017

Kanada levererar!

På besök på Lisgar Collegiate Institute https://lisgarci.ocdsb.ca/Pages/home.aspx , en gymnasieskola i centrala Ottawa. Två tjejer berättar om det matteprojekt som tre klasser på skolan genomfört under hösten 2016, The Martian. Dvs de har "varit" på Mars, blivit kvarlämnade och genom att använda matematik och stor kreativitet har de klarat livhanken, byggt egna raketer som de skrivit ut i 3D (lyckats låna universitetets 3D-skrivare till det) och fått dem att lyfta upp till 50 meter. Dräkterna syddes av en klädfirma som de övertalat att sponsra dem, och hela projektet var över huvudtaget mycket realistiskt genomfört och matematiken var huvudämnet. Vad månde bliva, Marsresenärer i framtiden kanske? Vad säger du om detta Mathias Sundin? Själv känner jag mina gamla lärarögon tåras av lycka, vilka fantastiska lärare och elever det ändå finns! Man bugar sig!

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan