2. okt, 2016

Min nya vän

Sätter mig vid datorn, trycker på igång-knappen. 
-HEJ! står det med stora bokstäver över hela skärmen som annars är grå. Rycker till. Inte brukar vi väl hälsa så här hjärtligt annars?
-Vi har uppdaterat datorn, står det en stund senare på skärmen.
Jahaja, jo, men vilka är VI? funderar jag.
-Vi förbereder en del saker så stäng inte av, fortsätter texten vänligt uppfordrande. Den går inte in närmare på vilka saker, den anar nog min kunskapsstatus vad gäller datorers inre liv.
Som om textskrivaren kan läsa mina tankar kommer nu en förklaring.
-De här uppdateringarna ser till att du är bättre skyddad online, får jag nu veta. Så bra då, nickar jag. Börjar känna att vi är vänner på nåt vis.
-Gå till start-appen om du vill veta mer om vad som är nytt, fortsätter texten uppmuntrande. Så den har vissa förhoppningar om att jag kan lära mig något nytt, tydligen. Growth mindset.
-Kontrollerar att dina appar är redo, får jag sen veta, och jag ser i andanom hur den går runt och ruskar liv i mina appar därinne nånstans.
Och till sist kommer det:
-Kör igång! 
En uppmaning både till datorn och mig tänker jag, och sätter igång att skriva detta. Trevligt att datorerna börjat prata nåt så när begripligt, det går framåt!

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan