5. feb, 2016

Parkera bilen-en nutida prövning

Parkera bilen. Hittar plats som jag trots bristande kompetens i fickparkering lyckas slingra mig in på. Stora skyltar talar om att det tages ut avgift 06-20.00. Japp, var är nu parkeringsautomaten? Tittar mig sökande omkring. Lång gata, no see automat, inte här , inte där. Går prövande åt ena hållet, inga hänvisningar kan ses var man kan finna denna automat. Går runt kvarteret, ingen automat. Ångan stiger, kinderna blir röda, VAR är den f...be automaten??!
Till slut hittar jag den i nästa kvarter och lyckas efter en del tryckande beveka den att spotta ut en biljett. Går tillbaka till bilen, ber en tyst bön att ingen nitisk vakt lappat den medan jag trampat runt i kvarteren.
Kan någon upplysa mig om den stora bakomliggande tanken med att gömma automaterna? Vill man tjäna pengar på felparkerare? Är det ett folkhälsoprojekt i smyg, motionera mera?Vill man driva folk till vansinne? Eller till att sälja bilen illa kvickt? 
Nånting måste finnas bakom , för i alla städer verkar automaterna dras in , den ena efter den andra. 
Suck! 
Och ok, jag vet! Detta är nog inget existentiellt problem alls, bara ett utslag av lite allmän gnällighet 
Men ändå...

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan