22. sep, 2015

Hundar kan skämmas

Några damer bakom mig pratar med varandra medan vi väntar.
-Hon kunde inte komma, för vattnet har gått. Va, håller hon på att få barnbarn eller nåt och sitter här så lugnt! tänker jag, lätt upprört.
Damerna pratar vidare. -Hans öron är nog för stora, och kanske kommer att hänga för mycket..fortsätter damen, och jag spetsar mina. "Hur pratar de om sina barnbarn, vadå hängöron, hinner jag tänka, innan jag kommer på att det här är ju Kennelklubbens arrangemang jag är på :) 
Men när sen föreläsaren kommer igång så inser jag att barn och hundar är rättså lika, att vårt förhållande till hundar påminner om vårt förhållande till små barn mer än något annat och att hundar på riktigt verkligen ÄR människans bästa vän, sedan 15 000 år tillbaks i tiden. Vi människor har till och med förändrats genetiskt att kunna läsa hundar, precis som de har anpassat sina liv till oss. Etologiprofessor Per Jensen, tack för en toppenintressant föreläsning!
Och jo, hundar KAN skämmas, nu är det bevisat!

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan