14. feb, 2015

Grått är min lott

Grå dag. Grått i sinnet. Motigt. Känns som om jag är bäst före..förbrukad..på väg ut..Står vid spårvagnshållplatsen med dyster min i slasket. En kvinna kommer till hållplatsen och ställer sig bredvid mig, jag tittar knappt på henne, på det där svenska hållplatsviset.
-Jag måste bara säga! Hon tittar rakt på mig. -Jag måste bara säga, vilken vacker hårfärg du har! Jag har alltid önskat mig sån färg!
Mitt hår är ju helt silvervitt som ni vet som känner mig, så jag tittar förvånad tillbaka. Vadå vackert? Gammalt, och bäst före, skulle jag säga.
-Jag MENAR det verkligen, säger hon bestämt, och nu ler jag försiktigt tillbaka. -Tack...! Det var snällt, mumlar jag.
Mina steg upp på spårvagnen blev plötsligt lättare. Inte för att hår är superviktigt, men för att någon såg att jag inte var grå...egentligen..

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan