22. nov, 2014

Ett brev betyder så mycket

Slänger en blick på posten som hämtats ur brevlådans djup. Reklam, räkning, brev från Polismyndigheten. Ojdå! Undrar varför man genast känner sig skyldig när man ser brev från denna myndighet? Kanske för att man nästan aldrig får post därifrån, eller förväntar sig sådan. Iallafall inte jag, som betraktar mig själv som nästan totalt laglydig ända sen barndomens pallade äpple som mamma tvingade mig att lämna tillbaka och be om förlåtelse för.. Skammen bränner än på kinderna när jag tänker på det. Så brev från Polismyndigheten , hmm, vad kan det vara? Inte barndomens äpple iallafall, det måste vara preskriberat nu.
Har jag kört för fort förbi någon kamera ? Väntar en bild på mig själv i kuvertet, tillsammans med en saftig räkning?
Jag sliter upp det.
Händelse. Ej anpassat avstånd till framförvarande bil...står det.
Va! Det har jag väl visst det! Ilskan skjuter upp i mig, vad är detta? Står det spioner med måttband utplacerade vid vägarna? 
Sen ser jag datum, 2014-04-24. När jag blev påkörd bakifrån på motorvägen , bilen blev skrot och benet blev blågröntgredelint en månad. Detta är Polismyndighetens kryptiska sätt att berätta för mig att den som körde på mig fått sitt straff. Ordningsbot heter det hon fick. Och jag är ett brottsoffer som kan vända mig till Brottsofferjouren om jag känner mig i behov av det. Adress längst ner på sidan.
Jaha, så bra då. Allt utrett och klart redan efter bara sju månader...

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan