1. aug, 2014

Olga

St Petersburg del 2
Olga hämtar oss på morgonen, en liten nätt Olga är det . Men orkar en hel del trots sin litenhet. Hon promenerar i rask takt med oss genom stan, från 10 till 17, och så gör hon sju dagar i veckan. Inte med oss sju dagar förstås, det vore nog lite för mycket för mig iallafall. Jag kan säga att alla ni Iron Men och Kvinnor, som jag råkar känna här på Facebook, släng er i väggen ;). Olga slår er alla med hästlängder.
Hela stan slår det mesta med hästlängder faktiskt. Så enorm, så pampig, så vacker, så planerad, så full av guldtorn, ryttarstatyer, monument, floder, kanaler, broar. Eremitaget och Vinterpalatset också, där kan Paris och Louvren slänga sig i väggen också. Så mycket konst från alla epoker i så fantastiska rum, gallerier, salar. Bord med malakitmosaik, en enorm klocka som ett helt rum, med en gyllene påfågel , enorm, istället för en gök, vad sägs om det? Rum fulla av grekiska skulpturer, mumier, och annat smått och gott. Rafael, Michelangelo, da Vinci, det var rena rama namedroppingen som pågick därinne.
Och sen avslutade vi dagen med en båttur på pampiga Neva, floden och på alla kanaler kring den och andra floder. Och sen släpade vi oss hem, i stekande sol, åtminstone jag med uppbådande av mina sista krafter och mina sista fötter. Nu har jag piggnat till igen, efter en kall dusch och lite tåviftande. Middag snart, välförtjänt för en gångs skull, sen vila. Imorgon kommer Olga igen !

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan