21. feb, 2012

Födelsedag

Jo, så passerar man ännu en gräns, blir en 60+are kanske det heter nuförtiden. Inte så dumt uttryck, låter positivt med plus, och dessutom kan man vara det ett antal år nu, och sluta fylla år. Ja, alltså, missförstå mig rätt, själva födelsedagen är kul, jag gillar att bli lite ståhejad om eller som James Nottingham uttryckte det i sitt grattisinlägg på facebook, "get spoilt rotten". Engelska språket har så många bra uttryck.

Har redan blivit bortskämd lite, med frukostsemla och present, en dag på SPA med middag efter. Mmm. Ska bli trevligt. Och ikväll kommer sönerna och hämtar oss för restaurangbesök, inte dumt det heller. Unnade mig också en lite förlängd ögonshoppinglunch, och sen en långpromenad med Blossa i värmade solsken, ackompanjerad av fågelkvitter.

Man känner livet i sig, med Astrid Lindgrens ord.

Tänkte också lite filosofiskt över livet och dess långa korthet. Det känns som om man hunnit med många ting, levt många olika liv  i ett, från barndomens trygga lekar , till tonårens stormar och sökande, vuxenlivets glädje och sorger. Barnen, pojkarna, mina underbara pojkar, unga män nu. Jobb och vardag, resor och fest, vänner och hundar och hästar. Även sorg förstås, och misslyckanden, skilsmässa, död som skiljer en från nära och kära. Och ändå så kort, som ett ögonblick bara, är alla dessa liv.

Och än har jag någon, gamla mor, snart 92, som kommer ihåg hur jag såg ut som liten storögd tös, och som ännu kallar mig "min lilla Bitte". Det gör mig rätt ödmjuk.

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan