10. jul, 2013

Idle speculations del 2 Från en flygplansstol


Under en mycket lång flygresa, exempelvis från Brisbane till Stockholm, sju timmar+tolv timmar+ en timme samt cirka tolv timmar mellanliggande väntetid på flygplatser, kan man roa sig med tex människoskådning.
Hur kl...arar vi människor tex att äta flygplansmat från en pytteliten bricka på ett pyttelitet bord i knät, hur klarar vi sovandet i en pytteliten rättså obekväm stol, och hur klarar vi toalettköande då en toa stängs av? Det senare hade jag full koll på genom min strategiska placering strax utanför toadörren .
Flygplansmaten angrips på olika sätt. En del tittar misstänksamt i de olika förpackningarna och börjar kanske med efterrätten ( hör och häpna). En del matvägrar och skakar ståndaktigt på huvudet när flygvärdinnan/värden trugar. Andra (och dit hör jag tyvärr själv) glufsar lydigt i sig alla rätterna, det är ju gratis, och man ska äta upp det man får.. Den här gången lyckades jag dock avstå chokladkakan till efterrätt, det var dock inte särskilt heroiskt då den smakade som sånt man förpackar ömtåligt gods i.
Sovandet varierar mellan proffsig förpackning i nackkudde, filt och ögonmask, hopkrupen inuti en munkjackas huva, som min granne, eller framåtlutad med pannan nästan i golvet. En del är nog mest vakna, varom små fladdrande tv- skärmar vid deras plats vittnar om.
Och så köandet vid toan, med största möjliga tålamod. När någon dröjer så länge därinne att man kan misstänka att den kanske avlidit, så börjar kön skruva på sig och utbyta menande blickar. Dock, när den avlidne återuppstått och kommer ut syns ingen reaktion alls i köns ansikten, utan nästa tar plats.
Vid ett par tillfällen omskakas dock ordningen av att vi kommer in i bälten med luftgropar, varvid alla uppmanas återvända till sin plats och spänna fast sig. Inget händer i kön, man står trofast kvar och tänker nog att det där gäller nog bara de som redan sitter. Eller att flygbolaget försöker jäklas med en. Inte förrän flygpersonalen vänligt med bestämt motar iväg kön till deras stolar så rör de på sig. Och sen, när skylten med säkerhetsbälten släcks igen, då är ju köordningen rubbad,..
Så kan man fördriva tiden i sin lilla trånga flygplansstol utanför toaletten..

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan