19. maj, 2018

Dag 3

ICOT 2018 i Miami-glimtar av några intressanta talare:del 3
Temple Grandin stegar upp på scenen med fasta steg. Grått, kort hår, byxor och en cowboyskjorta med röd slips gör att man studsar till. Vad är detta, hon ser verkligen inte ut som den vanliga talaren, om det nu finns någon sådan. Och det är hon inte heller. Temple Grandin har levt sitt liv med autism, hon har sedan liten fått sin hjärna scannad massor av gånger, i autismforskningens namn, hon är en oerhört skicklig konstruktör av slaktplatser, professor i animal science på Colorado State University och också författare av flera böcker, den senaste, som jag köper efteråt, heter The Autistic brain.
Sällan har jag varit så fascinerad av en talare, och hennes budskap. 
Hon berättar om sitt eget liv och hur hon tänker, på ett annorlunda sätt i bilder, och hon menar att forskningen visar att autistiska människor tänker på annat vis, men att det inte är fel utan en variation som behövs för att världens olika problem ska lösas. Det behövs olika slags tänkare. Vi behöver istället lära oss hur vi ska stödja barn med autism så att deras bästa jag kommer fram och att det faktiskt finns jobb där det är en fördel att tänka på det sättet.Hon är också rädd för att allt diagnosticerande nuförtiden ska sortera ut de autistiska barnen och hindra dem att nå sina höjder, sätta en etikett som hindrar dem att tro på sig själva. Mycket intressant, och boken var mycket lättläst.

Senaste kommentaren

17.12 | 17:34

Hej Bitte !
Tack för julkortet ! Hittade inte igen er adress. GOD Jul och gott Nytt år från Elle och HE

27.02 | 21:28

Ja, de var mycket bra och professionella.

27.02 | 18:31

Hej Bitte! Har följt dig lite på Facebook. Ser att du gjort en ryggoperation i Sthlm och att du mår bra nu. Roligt höra. Jag har ryggont, kanske spinal stenos. Rek. Du kliniken i Sthlm? .

27.09 | 07:58

Roligt att läsa om uppväxten på Vasagatan. Jag bodde själv i nr 13 på 60-talet och log igenkännande av din beskrivning av lekparken och det "stora " berget 🙂

Dela den här sidan